Продукти на марката Nova Rico

Показани 1 - 8 от 8 стоки
Показани 1 - 8 от 8 стоки

Nova Rico

Пица, вино, паста, сладолед - вече и вие вероятно си представяте Италия. Страната безспорно дължи много от славата си сред туристите на местната кухня, но без културните си забележителности и романтичния дух не би била една от топ дестинациите в света. Именно тези две характерни особености на Италия носи Nova Rico. Марката, чийто роден град е емблематичната Флоренция, съществува от 1955 г. и създава едни от

най-автентичните и красиви глобуси. Фабриките ѝ не произвеждат стоки, те творят изкуство. Дизайнери и проектанти събират с точност целия свят или галактика в идеална сфера, изпълнена с детайли и замислена със стил. След Nova Rico Земята вече не е плоска, стаята вече не е скучна, а вие постоянно ще намирате вдъхновение за ново пътешествие.


От еднодневната екскурзия до околосветската обиколка всички пътешествия започват от едно място – нашия дом. Уютът на домашното пространство определено не е най-вълнуващото място, затова пътуването със своето разнообразие ни влече толкова. Сред най-големите недостатъци на модерното общество е фактът, че не можем да сме постоянно на път. Скитащите номади от миналото са отдавна изчезнали, но част от нас носят едно или всички от качествата на предците ни: любов към движението, любопитство към непознатото, страст към приключения. За съвременния човек, натоварен със задълженията на всекидневието, но чиято мисъл е в следващата екскурзия, са създадени глобусите на Nova Rico.


Въпреки съществената обща черта на клиентите ни – „номадската кръв“, всеки има различен вкус и собствен стил. За вашата уникална личност е създаден точният глобус, в който може да разпознаете характера си. Нещо повече, изборът ви на творба Nova Rico ще разкрие пред самите вас качества, които не сте подозирали, че притежавате. Дали ще изберете версията с ярки цветове, класически вариант с античен вид или кълбо само с контури, което вие да оцветите, зависи от личността ви. Някои от глобусите Nova Rico са сякаш от ателието на Леонардо да Винчи, по-съвременните пък отразяват атмосферата на забързаното сити. Без значение от дизайна всички носят духа на епохата на Великите географски открития, когато Италия е била една от най-устремените завоевателки. Това прави Nova Rico уникални, несравними с китайските копия, наводнили пазара. Всеки продукт е проверен, точен и качествен, защото вниманието към клиента и изработката е приоритет на производителя.


Глобусите обаче не са само (не)обикновено украшение. Те притежават ненадминат образователен потенциал, тъй като илюстрират абстрактни за децата понятия като земно кълбо, екватор, меридиани, полюси и други. Нерядко запалват траен интерес в децата към науката и със сигурност обогатяват общата им култура. Успоредно със знанието за света, малчуганите придобиват представа за родната им страна и нейното място сред останалите. Глобусите са на повече от 30 езика, включително японски, руски, арабски, немски и разбира се български.


Има релефни модели, с които ще можете предварително да изследвате планините, които възнамерявате да покорите.  С глобуси Nova Rico заедно с географията малките пътешественици учат и английски. Понятия като The Atlantic Ocean, The Nile River и Mount Everest ще им бъдат ясни в два аспекта – като обекти и значение. За разлика от картите те не деформират формата на континентите, с което се превръщат в много по-достоверно изображение на земната повърхност.


Наблюдаваните разстояние, размер и изображение са умалено, но перфектно копие на действителността. За тяхната изработка се използват най – последните данни от сателитите. Глобусите са много удобен и интересен начин за изучаване не само на географията, но и на астрономия. Продуктите Nova Rico могат да изобразяват както земното кълбо, така и съзвездията, с реално светещи звезди. С възможност за вътрешно осветление са всички модели, като светлината дава възможност за използването им в тъмна стая и ангажира вниманието на децата. За по-лесното разчитане на надписите съществуват модели с прикрепена лупа.


Важно при избора на глобус е той да съответства на целите ви. Трябва да прецените дали имате нужда от политически, общогеографски, на звездното небе или античен. За щастие Nova Rico предлага всички видове. Като образователен инструмент продуктите на флорентинския бранд гарантират актуални данни, които са от особена важност при политическите глобуси. Това е така поради непрекъснатото прекрояване на граници, създаването на нови държави и обединяването на стари, което стриктно се отразява.


С многогодишния си опит италианската марка затвърждава водещата си позиция на пазара в резултат от непрекъснатото си развитие. Тя залага на качествени материали и амбициозни служители, отдадени на работата си. Талантът и вдъхновението им си проличават в уникалната изработка и многообразието на глобусите. Различни са не само кълбата, а и стойките. Може да изберете сред модерни и изчистени стойки с основа кръг, богати на орнаменти барокови, много дълги с три крака, както и традиционни дървени с колелца. Тяхното разнообразие може да бъде началото на добра семейна традиция за колекционерското им  събиране и завещаване на поколенията след нас. Nova Rico предлага продуктите в различни размери с височина до 60 см. Това дава възможност да бъдат съхранявани на земята, върху секции, бюра, да украсят и допълнят някой ъгъл.


Гаранцията от две години, изработката и точността са наше задължение, но пред вас остава най-трудната задача – да изберете най-подходящия за вас. Успех!