Продукти на марката Beka

Показани 1 - 30 от 39 стоки
Показани 1 - 30 от 39 стоки

Историята на BEKA

Повече от 100 години опит и традиции

 

BEKA има богата история, датираща от далечната 1899 г. Марката е основана от Даниел Браун и Якоб Кемлер в Бетцинген, Германия, които стартират производство на висококачествени съдове за готвене.

В следващите години BEKA става 

добре утвърдена търговскамарка в Германия и други страни. В световен мащаб патентите за иновативни технологии и цялостната удовлетвореност на клиентите допринасят за нарастващ успех, което довежда до изграждането на още по-голям производствен завод в Тюбинген, Германия през 60-те години.


За да спомогне за растежа и укрепването на световната пазарна позиция, през 1991 г. във Витишейм, Франция е открит нов дистрибуционен център, обслужващ целия европейски пазар.


През 2000 г. белгийският производител на съдове за готвене Allinox купува марката BEKA. С преместването на централния офис в Острозебеке, северозападна Белгия, дистрибуционния център във Франция и нарастващия брой търговски офиси, BEKA затвърждава позицията си на европейския пазар.


Няколко години по-късно, дългосрочните планове за развитие на фирмата водят до отваряне на търговски и оперативни офиси в САЩ и Хонконг.


През 2011 г. BEKA Cookware инвестира в нови пазари извън Европа и първите магазини за съдове BEKA Cookware, отварят врати в Русия, Тайван и Китай.


С цел да предложат на своите клиенти от цял свят още по-качествена услуга BEKA изграждат нов автоматизиран дистрибуционен център в Белгия през 2012 г. Следвайки зелената философия на BEKA Cookware, върху новия център бяха монтирани 1500 квадратни метра соларни панели, осигуряващи устойчива енергия за сградата.


През 2013 г. непрекъснатият стремеж на BEKA Cookware към иновации и развитие беше награден с престижни награди в Азия и Европа. В Хонгконг марката получава наградата за „най-силно развитие на осведомеността на марката по телевизията“, ежегодно връчвана от Телевизионната компания за излъчване (TVB), един от най-големите производители на комерсиални програми в света. В Белгия продуктите от серия Nest печелят наградата Henry van de Velde, най-престижната награда за дизайн в Белгия.


В BEKA Cookware винаги сме вярвали в открита и пряка комуникация с нашите клиенти. Днес, повече от всякога, любителите на готвенето могат да поддържат връзка с нас чрез нашия уебсайт и социални медии, където могат да намерят информация за нашите продукти, съвети и трикове за кухнята и вкусни рецепти за всеки повод.