Продукти на марката Scholl

Показани 1 - 1 от 1 стока
Показани 1 - 1 от 1 стока

Scholl – грижа за най-красивите крака

 

Свикнали сме с всякакви удобства в днешно време. Не се замисляме колко е дълъг пътят на еволюцията и използваме предметите и уредите, сякаш винаги сме ги имали. Грижата за краката и по-специално стъпалото е нещо напълно обичайно. Предлага се във всеки салон за красота, а дори можем от вкъщи да извършим необходимите процедури, за да се сдобием с меки стъпала.

 


Един от основните помощници в грижата с краката е марката Scholl. Всеизвестна с многобройните си продукти, тя осигурява качество и комфорт, които превръщат стъпалото от изморено и грубо, в нежно и приятно на допир. Но какво се крие зад името Scholl, кога се появява и каква е историята на компанията? Нека разберем.


 Всъщност Scholl е компания с много години зад гърба си. Началото е дадено през 1899 година в Чикаго, когато основателят Уилям Матиас Шол е все още 17-годишен. Той започва работа в магазин за обувки, откъде тръгва идеята за компанията. Отдаден на работата си, той забелязва, че голяма част от хората се оплакват от болки в краката, които в последствие се предават по цялото тяло. Заинтригуван от този факт той иска да разбере защо болката се разпростира и как може да бъде спряна. Воден от това си желание записва медицина и успешно се дипломира няколко години по-късно.


 По време на обучението той не губи интерес към болката в краката. Скоро след като получава диплома, създава и първото изобретение - Eazer, както и специални стелки за обувки, които облекчават движението, като повдигат свода на стъпалото.


 Напълно очаквано, творението на младия лекар придобива популярност и се харесва от всички. Точно затова през 1907 година д-р Шол решава да създаде собствена компания – Scholl. Разбира се, с годините се появяват и нови продукти освен стелките за крака. Неговата цел е да облекчи напрежението в краката и да се погрижа за стъпалата на хората по най-добрия начин. Желанието придобива по-голям мащаб и се изразява в откриването на Колеж по Ортопедия в Илинойс през 1912 година.


 С целия труд, който полага д-р Шол, колежът и компанията стават изключително популярни в цяла Америка. Може би една от основните причини, поради които се прочува колежът, е защото се предлагат безплатни прегледи. Стотици искат да се възползват от възможността и да разберат дали се крие нещо по-сериозно зад тяхната на пръв поглед обикновена болка. Д-р Шол е инициатор и на събитието Foot Comfort Week, което заинтригува хиляди американци.


 Едновременно с дейностите свързани с колежа, лекарят не пренебрегва своята компания. През 20-те години се появява първата линия обувки, разработена от Scholl. Целта на творението е да поддържа стъпалото по такъв начин, че напълно да изчезне дискомфорта и болката. Следващото десетилетие излиза друг иновативен продукт, който привлича все повече клиенти към работата на вдъхновения медик. Създават се компреси за облекчаване на отока при подути глезени и разширени вени. Този продукт не е никак изненадващ за хората. Името Scholl се превръща в синоним на грижа за краката още през тези години.


 Продължавайки усилената си работа, компанията жъне успехи година след година. През 60-те години е истинският разцвет за Scholl, защото на пазара се появяват оригинални сандали, специално изработени от бамбукова подложка. Предимствата на тези сандали са неоспорими и праща конкурентите на Scholl далеч от първото място. Голям брой известни личности решават да се доверят на Scholl, като някои от тях са  Twiggy и Jean Shrimpton. Те гордо носят своите сандали и се наслаждават на удобството и техния комфорт.


 Въпреки зашеметяващия успех на Scholl, всичко остава в сянка след смъртта на д-р Шол през 1968 година. Той умира на 86-годишна възраст, но неговата смърт не слага край на компанията. Развитието, на създадената от него марка, продължава още много години напред. Всеки продукт носи посланието на лекаря, а именно да получаваме комфорт при стъпване и да забравим за болката в краката завинаги.


 Компанията продължава усилено своето развитие до ден днешен. С откритията в медицината и новите технология Scholl усъвършенства своите продукти по възможно  най-добрия начин. За 100-годишнината на компанията се появи серия обувки, които освен изключително удобни бяха и с невероятен дизайн.


 Обувките и стелките далеч не са всички продукти, които се предлагат с тази марка. Ако трябва да бъдем честни, повече от нас познават Scholl с пилата за крака. Вече има стотици продукти за крака, които носят това име. От обувките и стелки, до пили, кремове и какво ли още не. Всичко само с една единствена цел – грижата за нежното и здраво стъпало.


 Един от най-известните продукти безспорно остава пилата с диамантени кристали -  Scholl Velvet Smooth Express. Тя се появи скоро на пазара и се превърна в истински хит. Неин последовател е електрическата пила, която облекчава употребата и снижава усилията на потребителя до минимум.


 Всеки може да има перфектните стъпала благодарение на Scholl. Марка създадена с цел да помага на хората и да ги отърве от неприятната болка в стъпалото. Днес е лидер сред козметика за крака. Ще откриете всичко необходимо за вашето стъпало и ще получите комфорт и красота съчетани в едно. Забравете за болката в краката и грапавото стъпало завинаги. Доверете се на Scholl.