Продукти на марката Nachtmann

Няма продукти от този производител

Компанията е създадена през далечната 1834 г.

През 1834-та година стъкларят Михаел Нахтман основава компанията Ф.Х.Нахтман. Първоначално компанията произвежда продуктите си във фабриките Унтерхюте до Херцогау, в Баварската гора, Одхюте близо до Фюрт и Сийбахюте близо до Айзенщайн в Бавария.


През 1900-та година, Закирия Франк поема компанията и премества управлението в Нойщат ан дер уал нааб.


През 1945-та Нахтман възстановява частично разрушените производствени цехове и отново започва производство в Нойщат и Рийделхюте.


През 1985-та се полагат основите на новото, съвременно съоръжение за производство  на кристални изделия във Вайден.


Нахтман придобива фабрика „Амбърг“ от Розентал, за да увеличи продукцията си на машинно произведените кристални чаши.


През 2001-ва година, благодарение на създадените механизми на изработка, компанията получава сертификат за осигуряване на цялостна защита на околната среда (ISO 14001).


На 17-ти септември 2004-та година, Рийдъл придобива 100% от компанията “Нахтман Кристал АГ“.


През 2010-та година, компанията получава сертификат за създаването на механизми за цялостното опазване на околната среда (ISO 14001).Всичко започва с правилен и внимателен подбор на суровия материал. Основните компоненти в изкуството наречено „стъкларство“ са кварцов пясък, метален оксид, алкални оксиди и вар.Съставките се разтапят при температура от 1500°C в голям резервоар.
В машината, течното стъкло може да се пресова в определена форма…… или да се издуха в определена форма.
Машинно пресован кристал: продуктите преминават през редица производствени стъпки.Полирането с огън придава на продукта равна повърхност и блясък.
След машинното пресоване, издухването на елементите ги охлажда до приблизително 500°C.Съвременните технологии и прецизният качествен контрол, осигуряват високо качество и успех.Независимо дали са чаши, вази или купи, всички различни продукти имат едно общо нещо помежду си: тяхното съвършенство.
Старателно пакетираните продукти носят наслада за клиентите по цял свят.


 


ОКОЛНА СРЕДА И ЕНЕРГИЯЗаводите на „Нахтман“ са изключително модерни съоражения за производство на изделия от стъкло и работят с най-новите технологии. Основната фабрика на „Нахтман“ е придобила сертификат ISO 14001 и ISO 50001 още през 2001-ва година, като това е и награда за положените усилия по изграждането на системата за опазване на околната среда и енергия. Днес всички фабрики на „Нахтман“ имат изградена такава система. „Декра“ и „ТЮФ“ са сред водещите изпълнители на експертни услуги. Като независими одиторски организации, те наблюдават и оценяват усилията на „Нахтман“ в сферата на опазването на околната среда и енергия. Успешната система за управление на околната среда и енергия, създадена от „Нахтман“ е призната за пореден път с ресертификацията на всичките им заводи, в съответствие с ISO 14001 и ISO 50001 сертификатите.


Последно издадени сертификати:


ISO 14001 за фабриката във Вайден.


ISO 14001 за фабриката в Амберг.


ISO 50001 за фабриката във Вайден.


ISO 50001 за фабриката в Амберг.