Продукти на марката HERDMAR

Показани 1 - 30 от 37 стоки
Показани 1 - 30 от 37 стоки

Herdmar е португалска компания за прибори за хранене, базирана в енорията на Барко, община Гимараеш, Португалия. Основана през 1911 г. от Маноел Маркес, основната й дейност е производството на сервизи и съдове.


История


Създаден през 1911 г., Маноел Маркес започва дейността си в областта на приборите за хранене с капитал от 50 ескудо, установявайки първата инсталация на своето предприятие в малка рудиментарна мелница, разположена на брега на река Аве, с цел производство на уникални и ексклузивни ножове. Осем години по-късно той основава фабриката марка 11 в енорията Калдас дас Тайпас, община Гимараеш, разширявайки бизнеса си до производството на прибори за хранене, съдове и кухненски прибори от неръждаема стомана, започвайки през 60-те години, когато марката е регистрирана под име Хердмар (HERDeiros MARQUES), под ръководството на Абел и Хосе Маркес.


С повече от век съществуване, в момента марката Herdmar, която има фабрика, построена от нулата от 90-те години на миналия век и оборудвана с най-модерните технологии в енорията на Барко, е един от най-големите производители на съдове и прибори в света, предавайки на пазара призната марка за високи постижения, креативност и иновации, чрез силен фокус върху дизайна, който има за цел да представи приборите за хранене като модерно допълнение към масата и поведение, ръководено от интегрирано и устойчиво развитие. Присъства в 72 страни, целият производствен процес се извършва в Португалия, като ръководството се състои от третото поколение на семейство Маркес. Считана за традиционен бизнес в региона, компанията има производствен капацитет от повече от 100 000 броя на ден, екип от 130 души и приблизителен годишен оборот от 7 милиона евро.


Присъствие на пазара


Португалия


С производство, извършвано изцяло на национална територия от началото на своята история, Herdmar е най-старата марка, работеща в Португалия, и една от най-престижните марки в национален мащаб, след като получи няколко международни отличия.


В Португалия, вторият най-представителен пазар за компанията, веднага след Испания, продуктите на Herdmar се купуват чрез онлайн пазара и гъста мрежа от дистрибутори, магазини или търговци на дребно, като групите El Corte Inglés, Casa Caravela, Kinda Home или алтернативно, под други марки, в заведенията Loja do Gato Preto, Zara Home или H&M Home.


По света


С основно експортен характер, Herdmar разпространява около 90% от продукцията си на международните пазари, като в момента присъства в 72 страни. Испания, Съединените американски щати, Русия, Египет или Мексико са някои от страните, които съставляват обхвата на най-значимите му пазари и е възможно да намерите техните продукти за продажба във веригата магазини на групата Anthropologie ( САЩ и Обединеното кралство), Crate & Barrel (САЩ), Design Within Reach (САЩ), David Jones (Австралия), John Lewis & Partners (Обединеното кралство), Canvas Home (Съединените щати и Обединеното кралство), Shinsegae ( Южна Корея), Galeries Lafayette (Франция) или в MOMA в Ню Йорк и Националния музей за модерно изкуство в Токио.


Издигайки известността на компанията до забележително ниво, нейните продукти достигат масите на Белия дом, кафенето на ФБР, кафенетата на луксозната марка Louis Vuitton или дори най-луксозния влак в света, Mahraja Express, в партньорство с марката L'Objet, допълнително популяризирана чрез социалните медии от актрисите Камерън Диас, Гуинет Полтроу или американския декоратор Кели Уеърстлър, известни почитатели и клиенти на марката.


Други дейности


В допълнение към производството на съдове и прибори, Herdmar също така произвежда съдове и прибори от неръждаема стомана, както и рязане и продажба на същата суровина.


Награди  • Златен медал за промишлени заслуги, от Общинския съвет на Гимараеш (2002 г.)

  • Сертификат за успешна бизнес история от Министерството на икономиката на Португалия и Израелската търговска камара (2003 г.)

  • Германска награда за дизайн (2015)

  • iF награда за дизайн (2015)

  • Награда за най-добър декор от IFFS в Сингапур (2017)

  • Най-добър комплект прибори за хранене от Lizz на Европейската награда за продуктов дизайн (2018)

  • Най-добър комплект прибори за хранене на открито от NOHC на Международните награди за отлични постижения за посуда (2018)

  • Най-добър сервиз от Milà salad tong на Европейската награда за продуктов дизайн (2019)

  • Германска награда за дизайн (2019)

  • Финалист в категорията „Най-добри прибори/прибори за хранене“ за комплекта прибори Grace на Международните награди за отлични постижения на посудата (2021)