Червено вино Хан Крум Мерло 0,75 л 13%

8204

Хубавото червено вино е полезно за здравето

Повече детайли

Продукта дава 1 точка. При следваща покупка 1 точка могат да се конвертират във ваучер за 0,10 лв.


9,14 лв

Приблизителна доставка на:
Описание

Мерло Хан Крум е българска марка вино произведено във Винарска изба Хан Крум.

Винарска изба Хан Крум води началото си от далечната 1939 година, когато част от собствениците на лозя в село Хан Крум основават своя лозаро-винарска кооперация. През годините винарска изба Хан Крум се представя като елитна изба за производство на висококачествени бели вина. Лозята в района заемат площ от 5500 декара - основно бели сортове. Освен белите вина избата предлага червени вина и отлежала гроздова ракия.
Винарска изба Хан Крум е разположена в покрайнините на едноименното село, по южните склонове на Шуменското плато, на 9 километра североизточно от град Велики Преслав и на същото разстояние на запад от град Шумен.
Лозята в района на избата са около 5500 дка.Основен дял заемат класическите бели сортове Шардоне, Алиготе, Мускат Отонел, Траминер, Ракацители, Рейнски Ризлинг, а от българските сортове - Димят.
Работният съдов капацитет на избата е 3500 тона, а възможностите за преработка на грозде около 4500 тона.
Освен оборудвана технологична линия за бели вина, избата разполага със съдове за стареене и съхранение на червени вина. Ферментационното отделение е с обем 900 тона и въможност за контрол на температурата.
Винарска изба Хан Крум изнася продукцията си за страни от целия свят, сред които Русия, Англия, САЩ, Чехия, Словакия, Малта, Монголия, Казахстан и др. Мерло Хан Крум ще задоволи напълно вашия изтънчен вкус.
Мерло Хан Крум е вино с прозирен рубинен цвят; винен нос; тяло с висока свежест и намек за сок от арония във вкуса; среден финал.

Описание на Червено вино Хан Крум Мерло 0,75 л 13%:

  • Разфасовка: 0,750 л.
  • Съдържание на алкохол: 13%
  • Произход: България

Забележка: Поради ограничените количества от всяка реколта, винтажът на виното указан в характеристиките на продукта може да е различен от този на наличностите в момента. В такъв случай ще бъдете своевременно уведомени по телефона преди изпращане!

  • За този продукт е възможно начисляване на допълнителна куриерска услуга. Точната цена за доставка може да видите при финализирането на Вашата поръчка.
Характеристики
Обем бутилка0,75 л.
Опаковка (алкохол)Без опаковка
Страна на произходБългария
Цвят - виноЧервено
Съдържание на захарСухо
Винтаж (год.)2015
Алкохол вина ( % )9 - 15%
Доставка