2 броя турмалинови наколенки

142

Болки в коленните стави? Стига толкова!

Повече детайли

Продукта дава 3 точки. При следваща покупка 3 точки могат да се конвертират във ваучер за 0,30 лв.


Рейтинг: 9/10 - Брой мнения: 14

16,00 лв

Приблизителна доставка на:
Описание

Описание на 2 броя турмалинови наколенки:

Турмалиновите наколенки, са изработени от плат с импрегнирани в него микрочастици на естественият минерал турмалин. Тази турмалинова тъкан притежава всички оздравителни турмалинови свойства. Нейното действие се усилва от вградените магнитни керамични вложки, разположени вътре в наколенките. При съприкосновение с тялото под въздействието на топлината на повърхността на турмалиновите микрокристали започват да се образуват отрицателни йони, които влияят на организма на клетъчно ниво и допринасят за промяната в състоянието на тъканите.  

Отрицателните йони променят киселинно-алкалния баланс на кожата, прониквайки дълбоко в тъканите на организма разрушавайки биологическите шлаки и неутрализирайки свободните радикали.

В резултат на всички електрически процеси се появява средновълново инфрачервено, или, с други думи, топлинно лъчение. То още по-дълбоко прониква в тъканите и активизира протичащите там биохимични процеси. В резултат на това се увеличава количеството на кожния хормон серотонин, който активно се бори с възпалителните процеси и неутрализира болката. 

 

Турмалиновите наколенки спомагат за разширяване на кръвоносните съдове, възстановяване микроциркулацията на кръвта, подобряват лимфния дренаж, отпускат мускулните тъкани. Магнитното поле на наколенките активно възпрепятства сгъстяването на кръвта. Повишава се съдържанието на кислород в кръвта, регулира се нервната система, усилват се имунните функции на клетките, също така възниква ефект подобен на масажите, с пръстово, точково въздействие и иглотерапия в китайската медицина. Освен всичко това се активизират енергийните меридиани на цялото тяло.

Интензивното излъчване стимулира функциите на остеобластите, допринасяйки за възстановяването на ставите и костната тъкан, също така спомага за отделянето на достатъчни количества вътрешно-ставна течност.

Взаимното действие на всички тези фактори осигурява изразен оздравителен ефект, който вие ще получите използвайки турмалиновите наколенки.

 

Кога да използвате турмалинови наколенки?

 

- болни от варикозни разширения на вените в долните крайници;

- болни от артрит, артроза;

- спортисти, при често натоварване на краката;

- при честа уморяемост на краката;

- при оттичане на краката;

- при мускулни конвулсии на краката;

- при счупвания и натъртвания на краката;

- при изтръпване пръстите на краката.

 

Противопоказания:

Турмалиновите наколенки не трябва да се използва при:

 • Висока температура;
 • Лошо самочувствие:
 • Кръвотечения;
 • На участъци от кожата, които имат рани;
 • По време или след хеморагичен инсулт;
 • Болни с кардиостимулатор;
 • Онкологично болни с III-IV стадий;
 • При индивидуална непоносимост към компонентите на турмалиновата тъкан и другите компоненти използвани при производството на турмалиновите наколенки;
 • Внимателно да се използва при изразена хипер функция на щитовидната жлеза;
 • Строго е забранено използването на турмалиновите наколенки в продължение на повече от половин час с цел да се избегнат кожни изгаряния;
 • Бременни и кърмещи жени и деца до 12 години не трябва да използват изделието;

Начин на употреба:

Намокрете с кърпа мястото, на което ще сложите турмалиновата наколенка. След 10-15 минути, вие ще почувствате топлина и даже парене: това е нормална реакция на кожата. Може и да не мокрите мястото, но в този случай ефектът на затопляне ще настъпи след по-дълго време.

 

На участъците от кожата където се прилагат наколенките могат да се появят леки зачервенявания - това е нормална реакция на кожата от въздействието на турмалина. Зачервеняването трябва да премине няколко часа след като махнете турмалиновата наколенка. Ако зачервеняването не изчезва се обърнете за лекарска помощ.

 

Грижи за изделието:

 •          След дълъг период на употреба е желателно леко да се измият  зоните с нагряващ материал, при това не трябва да се използват миещи средства (прах за пране и др.) При изпиране използвайте само чиста вода, която не може да повлияе на ефективността на материала.
 •          Турмалиновите наколенки не трябва да се киснат дълго време във вода или пък да се избелват.
 •          Да се суши само в естествени условия, без да се прилага нагряване (включително и пряко слънчево нагряване).

 

Размер в разгънат вид:

 • Дължина: 67 см.
 • Широчина: 23см.
 • Максимална обиколка в коляното (капачката): 43-44см

Производство: Китай

 Други продукти от ТУРМАЛИН: ТУРМАЛИН

Мнения
Мнение
Стефка И. on 14/03/2024Доволна съм, цената е много изгодна
Мнение
Цветанка Ж. on 06/11/2019Много лесни за поставяне и не създават дискомфорт.
7
Галина С. on 02/04/2018Наколенките са изработени от добър материал и са качествени, но имат същият недостатък, както и чантичката, много са широки. Трябва да упоменете Ф на коляното. Дори само при пробването, веднага се усеща затопляне без да е необходимо да бъде мокрен материала. Хубаво е да допълните, като допълнителна информация, че не са подходящи за хора с проблеми на щитовидната жлеза.
Мнение
Зоя Й. on 09/01/201810
ТурМалинови наколенки
Яница Б. on 05/04/2017Ползвала съм и преди такъв тип продукти и винаги съм била доволна
ТУРМАЛИНОВИ НАКОЛЕНКИ
Янита П. on 09/01/2017Аз съм много доволна от наколенките. Болките отшумяват и има дълготраен ефект от ползването им, макар и за 2 часа на ден! Препоръчвам ги на приятели. Благодаря ВИ!
ТУРМАЛИНОВИ НАКОЛЕНКИ
Ганчо К. on 21/11/2016Добро въздествие на ставите. Като недостатък може да се отбележи, че няма избор на размери, а това води до невъзможност за ползване от различните по диаметър коленни стави.
Дребисимо: Наколенките се закряпят с помощта на лепенки от велкро, така че може да се регулират според различни обиколки в коленете. Дължината в разгънат вид е посочена в описанието на продукта. Последната снимка от описанието ги показва точно в разгънат вид, дължина 67 см.
Турмалинови наколенки
Петя Т. on 08/11/2016Чудесен продукт и на достъпна цена.
Турмалинови наколенки
Мария К. on 21/06/2016Аз и моето семейстяо сме много доволни от продуктапрепоръчвам го на всеки с болки в колената!
Турмалинови наколенки
Сашка Я. on 06/06/2016Имаме опит с турмалинови продукти и сме доволни. Удоволствие е да пазаруваш от Drebisimo.
Турмалинови наколенки
Румяна Л. on 29/03/2016Супер коректни! Много съм доволна!
Турмалинови наколенки
Снежана К. on 29/03/2016Разочаровах се по две причини: - артикулът има много силна специфична миризма на химикал, поради което използването му е неприятно - в опаковката няма листовка за употреба, което е изискване на Закона за защита на потребителя. Като известна компенсация може да се ползва информацията, публикувана в сайта
Дребисимо: Някои турмалинови продукти наистина имат специфична и не много приятна миризма. Затова е желателно преди да влязат в употреба да се оставят на открито за да се проветрят. Приемаме забележката Ви по повод листовките за употреба и Ви информираме, че вече всички наши турмалинови продукти се придружават с такава.
Турмалинови наколенки
Дора Д. on 29/03/2016Много сме доволни.
Наколенки
Елица К. on 30/03/2016Чудесни са, загряват и облекчават ставни и мускулни болки, а освен това вие ги предлагате на много по-ниска цена от други сайтове, да не говорим пък за аптеките.
  
Въпроси (0)

Бъдете първи! Напишете въпрос за този продукт.

Запитване за продукт

* Задължителни полета
(прочети)
Доставка