Продукти на марката Omron

Няма продукти от този производител

Omron – пътят и историята на една от най-добрите марки на пазара

Здравето винаги застава на първо място. Често го пренебрегваме и забравяме в забързаното ежедневие, но всеки път, когато почувстваме болка или дискомфорт отново си припомняме кое е най-важното. За моменти, в които искаме да се уверим, че здравето ни е наред, трябва да се доверим на качествени продукти, които да покажат най-верните стойности. А именно

термометър, апарат за кръвно налягане и други уреди. Само с качествена и професионална изработка, можем да се доверим на показаните стойности.


Един от лидерите на пазара за здравословни продукти, а и не само, е Omron. Марката има зад гърба си дълга и вълнуваща история. Преминала през много трудности, за да достигне сегашното ниво и да се радва на толкова клиенти от различни държави.


Историята на марката започва в далечната 1933, когато се открива първият завод в Осака. Основателят Кацума Татейши е бил изключително амбициозен за неговото време. Скоро след като завършил висше образование търсил възможност да се развие в сферата на електроинженерство. Амбициите и неговата упоритост му помогнали да стартира една от най-успешните фирми днес. Само три години след откриването на първия завод, Кацума отворил и втора фабрика в Нозато. Желаното количеството не смогвало да се произведе само в един завод.


По време на Втората световна война компанията създала и своя първи микропревключвател. Това било сигурен знак, че Omron ще се превърнат в пионери на пазара и ще бъдат едни от най-успешните производители. Под натиска на опустошителните действия от войната, компанията била принудена да промени своето местоположение на по-сигурно място, каквото е Киото.След края на войната компанията на Татейши била основният производител в Япония. Създавали уреди за жени – ютия за изправяне, настолни уреди като лампа с микропревключвател и други. До този момент компанията се разпространявала под името Татейши Електроник, но в символ на новото и чисто начало я прекръстили на Omron.


С годините компанията продължила главоломното си развитие. Иновациите били ключът към успеха, който превърнал Omron в гиганта, който е и днес. През всички тези години на производство не можело да се определи точно един продукт или една сфера, в която се развива японският производител.


От първоначалната работа с микропревключватели, те продължили да разширяват обсега от произвеждани уреди. Към днешна дата Omron произвеждат в различни електрични сфери. Създават електрични части, части за автомобили, социални системи като система за достъп, за проверка на самоличност, защитни и охранителни системи и други. Въпреки това най-известната и приложима употреба на уреди от Omron е здравеопазването.Производството на уреди за здравеопазване започнало през 70-те години на изминалия век. След няколко години на усилена работа, с биохимици и биоинженери през 1978 година на пазара се появил първият дигитален апарат за кръвно налягане. Това било феноменално откритие, което улеснило работата на стотици медици по това време.След успехът на апарата за кръвно налягане, предстояла и следващата технология, която всекидневно използваме. През 1983 година на пазара се появил и първият дигитален термометър на марката Omron.


В България уредите за здравеопазването са необходими за всеки дом. Възрастните хора са податливи на високото кръвно налягане и следователно трябва редовно да следят неговите стойности. Най-доброто решение е електричният апарат за кръвно на Omron, който ще ви позволи постоянно наблюдение и контрол. Не е нужно всеки път да правите разходки до лекарския кабинет само за да си измерите кръвното.


Термометърът е също толкова използван, а дори и по използван уред от апарата за кръвно. Всеки се разболява, има моменти, в които се чувства отпаднал и изморен. Най-лесният и бърз начин, чрез който можем да разберем дали имаме температура е просто да използваме електричен термометър. Някога на мода бяха термометри с живак, но след появата на електричния те останаха в историята. Точността им не беше оптимална, а и ползването им от деца беше застрашително. Винаги може да се изпусне, да се счупи и да стане суматоха.Технологията на Omron е съсредоточена към обикновения потребител. Да бъде компактно и удобно за използване в домашна обстановка. Да не се изискват усилия и да няма трудности при начина на употреба. Точно такива са уредите, произвеждани от японския гигант. Удобно и лесни за използване както от най-малките, така и най-възрастните членове на семейството.


Освен апарат за кръвно и термометър, към тяхното производство спадат още инхалатора, кантари и спедометъри. Разбира се, опциите са много по-разширени и усложнени. За разлика от обикновения кантар Omron предлагат пълна картина на теглото, включваща мускулна маса, процент на вода и подкожни мазнини, костна тъкан, цялата характеристика за теглото.
Крачкометърът притежава допълнителни опции, с които повечето такива уреди на са пригодени. Показва крачките за деня, изгорените калории, изгорените мазнини и цялостната физическа дейност.


А медицинските центрове могат да се сдобият с качествен апарат за сърдечна картина. Точни и ясни резултати, лесна работа и дълги години живот.


Omron съчетава в себе си качество и функционалност, които улесняват ежедневие на обикновения човек многократно. Доверете се на качествено и изберете Omron.