Сладкарски принадлежности, декорация

Показани 1 - 30 от 320 стоки
Показани 1 - 30 от 320 стоки

Обичате ли експериментите с различни сладкиши? За целта ще се нуждаете от специални сладкарски прибори, с които да направите перфектната декорация. Тук сме предложили приборите, необходими за всяка кухня, в която се твори сладкарска магия. Превърнете се в най-добрия кулинар, като използвате подходящите уреди.

Готвачите се специализират в различни сфери и практически всеки от тях е запознат със сладкарските прибори и техните видове.Инструментите са нужни за създаване на тесто с необикновена форма, фигури, кремообразни композиции, въздушни фигури и шарки, за смесване на ингридиенти  и много други неща. 

Видове сладкарски принадлежности

Специалистите смятат, че основните инструменти на сладкаря са сладкарската торбичка и накрайниците за нея. Те са най-различни видове и изпълняват различни функции. Често сладкарските пошове се правят от полиетилен и са предназначени за еднократно ползване. Има и нееднократни торбички, но те са по-малко ефективни.

За основен сладкарски инвентар се смятат следните групи:

Даже в домашни условия такива професионални инструменти помагат да се направи продуктът красиво, интересно и качествено. Най-вече такива приспособления са нужни на хора, произвеждащи домашни торти, мъфини или курабии.

Професионалните принадлежности се правят от качествени материали. Те са издръжливи и не предизвикват трудности при работата с тесто. Най-голяма класификация имат накрайниците за сладкарските торбички, тъй като те помагат за създаването на невероятни декори и правят продукта привлекателен. С тяхна помощ може да украсявате с тесто, сметана, крем, глазура. Има даже перфориран сладкарски пош, използван за по-гъсто тесто или крем. Всеки сладкар има свой любим вид пош, който е подходящ за всякакви ингридиенти.

За крема също така се използват и лопатки. Те могат да са силиконови, метални, във формата на шпатула. Към инвентара могат да бъдат добавени още много приспособления - например сладкарски пирони. Различните форми и диаметър на последното приспособление позволяват да се направи всякакъв вид декор. Работи се лесно, и цветовете се получават красиви и реалистични.

При работа със сладкарски изделия е важно точно и правилно да се измерва дозировката на ингридиентите. Щипката при всеки човек е различна, а това значи, че се получават и различни вкусове, а когато става въпрос за сладки изделия, то е по-добре да се доверим на рецептата и да правим всичко по технологията. Везните ни помагат да направим ястието съвършено и абсолютно правилно.

Съвети за избор

В началото на кариерата на готвачите, а по-точно на сладкарите възниква въпрос как да избираме правилно инструментите. Тези приспособления помагат да се направи крайният резултат естетично привлекателен, да се пресметнат пропорциите и да се създаде идеален сладкарски шедьовър.  Най-популярният и нужен прибор е сладкарската торбичка. Трябва да е професионална- от това зависи дългосрочната експлоатация и естетичният външен вид.

При избора на този продукт е желателно да се гледат шевовете, залепването и типът на закрепяне на накрайника. На начинаещите не се съветва да купуват еднократни продукти, тъй като към тях се свиква по-бавно. Също така не се препоръчва да се използват найлонови торбички, заради ниското им качество. Те не са достатъчно плътни и не винаги издържат тежки материали. При избора на пош трябва да се гледа размерът и ширината на изделието. Той трябва да е широк, за да може да се пъхат в него всякакви продукти.

При разглеждането на шпатули трябва да се разбира за какво са нужни. С тяхна помощ може да изравнявате, да правите бордюри или релефни страници. Такива функции изпълняват и пластмасовата шпатула, и металната, но купувачите твърдят, че те са абсолютно различни. Работата с тези прибори наистина се различава, тъй като металните шпатули са по-устойчиви и съхраняват формата си, докато пластмасовите се чупят по-бързо.

Инструментите за декориране и създаване не елементи трябва да са качествени. Не е препоръчително да се използват евтините аналози, даже ако става дума за начинаещ сладкар.  При изпълняване на работата с тези инструменти качествено и красиво, вложените за тях средства в бъдеще ще се оправдаят.