Кинезио ленти - лепенки

700

Кинезитерапия с кинезиологични лепенки - ленти

Повече детайли

Продукта дава 1 точка. При следваща покупка 1 точка могат да се конвертират във ваучер за 0,10 лв.


Рейтинг: 10/10 - Брой мнения: 4

9,14 лв

-28%

12,70 лв

Приблизителна доставка на:
Описание

Много често по време на активно спортуване хората получават различни травми. Това може да не са много опасни разтягания, но могат да бъдат и по-сериозни травми като навяхвания, счупвания или натъртвания на меките тъкани. Всичко това може да засегне и хора, които не се занимават със спорт, но ако обикновения човек може да полежи определено време вкъщи на дивана, то за спортистите е важно колкото се може по-бързо да се върнат в строя. Вече съществува съвсем нов метод за лекуване на такива травми - това е така наречената кинезитерапия или кинезиотейпинг, в основата на този метод лежи полагането на кинезиологични ленти на повредените участъци от тялото.

 

Какво представлява кинезитерапията?

Този метод е разработен специално за терапия и бърза рехабилитация на травмирани спортисти. Лечението на разтягания и навяхвания се провежда без ограничения в подвижността на човек. При поставянето на кинезио ленти не само че не се засяга двигателната активност, но се съхранява възможността на по-нататъшни тренировки. В това отношение кинезиотейпинга е уникален инструмент за лекуване на опорно-двигателния апарат. Спортните кинезио лепенки отпускат пренапрегнатите мускули, като по този начин им помагат по-бързо да се възстановят.

Как работи кинезио лентата?

 Мускулите в човешкото тяло изпълняват не само опорно-двигателна функция, но активно участват във венозното кръвообращение и движението на лимфата. Затова увреждането на мускулната тъкан предизвиква проблеми с кръвообращението. Имено поради тази причина трябва да се прилагат такива методи на лечение, които да гарантират по-бързо възстановяване след травмата. Кинезио лентата представлява еластична лепенка направена от натурален памук. Тя има вълнообразна структура и слой от акрилно лепило, който не предизвиква алергични реакции. Лепилото се активира от въздействието на човешката телесна температура. Уникалната структура на лепенките наподобява по свойства човешката кожа.

Кинезиологичните ленти въздействат на микро ниво - те повдигат кожата над повредения участък, което съществено понижава натоварването на дадения участък и намалява болката. В резултат на това въздействие се подобрява кръвообращението и лимфотока, което спомага за по-бързо разсейване на хематоми и подувания. След нанасянето на кинезио лентата човек може да запази обичайния за него образ на живот.

Предимства при използване на кинезиотейпинг.

Ако направим сравнение със стандартните средства при такъв тип травми, а това са бинтовете. Кинезио лепенките имат съществени преимущества: те позволяват на кожата свободно да диша. Подобрява се циркулацията на кръвта и лимфата в подкожната област. Не се влияят от влага и изпотяване. След приемането на душ бързо изсъхват. Обезпечават ускорена регенерация на травмираните мускули и сухожилия. Надеждно фиксират мускулите за неограничено време при това неограничавайки тяхната подвижност. Лентите са хипоалергенни. Срока им на действие е от 2 до 5 - 7 дена, при това няма нужда да се ползват допълнителни стягащи средства като бинтове и превръзки.

Описание на Кинезио ленти - лепенки:

В комплекта са включени 6 лепенки. Три сини и три розови.

Размери на лепенките: 5 х 15 см.

Не ограничават движенията. Леки, дишащи и водоустойчиви. Без латекс.

Мнения
Мнение
Катя Д. on 02/09/2023Доволна съм от лепенките
Мнение
Росица П. on 11/05/2023Вършат работа, но разбира се не може да се сравняват с професионалните ленти
доволен
Emil M. on 27/07/2019Помагат
СУПЕР
Любомир Д. on 20/04/2017Който се занимава със спорт ще го оцени по достоинство, на мен ми помага страхотно !!!
Въпроси (0)

Бъдете първи! Напишете въпрос за този продукт.

Запитване за продукт

* Задължителни полета
(прочети)
Доставка